Το Κ.Ε.Φ.Ι. δίνει χαμόγελα και αισιοδοξία για ζωή!

Με εξαιρετική επιτυχία, ενθουσιασμό και χαμόγελα  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Γυναικολογικό Καρκίνο, στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019.

Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Καρκίνος τι κέρδισα από αυτόν και τι έχασα από αυτόν» και διοργανώθηκε από το Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και την ομάδα Γυναικολογικού καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι., σε συνεργασία με το ESGO/ENGAGe (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Γυναικολογικού Καρκίνου), που φέτος πραγματοποίησε το ιατρικό του Συνέδριο στην Αθήνα.

Με θετική διάθεση και πολύ κέφι, εθελοντές ενημέρωσαν τους πολίτες και μοίρασαν φυλλάδια και βραχιολάκια με μηνύματα αισιοδοξίας. Face-painters ζωγράφισαν πεταλούδες – το σήμα της ομάδας «Εριφύλη» – σε μικρούς και μεγάλους φίλους, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα ο κόσμος να εκφράσει τις σκέψεις του, την εμπειρία και τις ελπίδες του, σε γραπτό και προφορικό λόγο ή δημιουργώντας τη δική του ζωγραφιά ή κατασκευή.

Βασική προτεραιότητα της εκδήλωσης ήταν οι πολίτες να μπορέσουν να δουν με διαφορετική ματιά ένα θέμα που απασχολεί άμεσα ή έμμεσα όλους μας.

«Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία έτσι ώστε να ξεπεραστεί η επιφυλακτικότητα και ο φόβος που υπάρχει όταν αναφερόμαστε στον καρκίνο, πόσο μάλλον για το γυναικολογικό καρκίνο», δήλωσαν οι διοργανώτριες της εκδήλωσης.

Στη φωτογραφία, από αριστερά: η κα. Ιωάννα Χρήστου, Γενική Γραμματέας του Κ.Ε.Φ.Ι., η καθηγήτρια, κα. Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη και η κα. Αντωνία Καβαλιεράκη, φαρμακοποιός, μέλος ΔΣ του Κ.Ε.Φ.Ι.

Dr. Ourania Nicolatou Galitis
Dr. Ourania Nicolatou Galitis
Είμαι Στοματολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολούμαι με την ογκολογία στόματος.