Στοματολογικές Υπηρεσίες και Εξειδικευμένη Ογκολογική Στοματολογία

Στοματολόγος

Σας προσφέρουμε τεκμηριωμένη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία των στοματολογικών σας προβλημάτων. Είμαστε εξειδικευμένοι για τις παθήσεις που αναπτύσσονται στο βλεννογόνο του στόματος, στη γλώσσα, στα ούλα, στις γνάθους.

Η τριετής μετεκπαίδευσή μας στις ΗΠΑ στην ιστοπαθολογική και κλινική διάγνωση των στοματολογικών βλαβών, που αναπτύσσονται πρωτοπαθώς στο στόμα, μας έχει δώσει την απαραίτητη ειδική γνώση για να αναγνωρίσουμε με ακρίβεια και ασφάλεια την αιτία της ερυθρότητας, της λευκοπλακίας, της κακοσμίας ή της πληγής που έχει εμφανιστεί στο στόμα σας. Οι μελέτες μας στις κλινικές εκδηλώσεις του έρπητα, οι οποίες οδήγησαν και στη βράβευσή μας στη Σουηδία, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ιατρικής του Στόματος, το 2000, μας έχουν δώσει την εξειδικευμένη γνώση για να αναγνωρίσουμε τις σχετικές ερπητικές βλάβες στο στόμα.

Συνεργασία με Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες

Η καλή συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Μυκητολογίας, και η εκλογή μας για δύο τριετίες στο Διοικητικό Συμβούλιο, με ενεργό συμμετοχή και ενημέρωση στο γνωστικό αντικείμενο των μυκητιάσεων και η πολυετής συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, αποτελούν εγγύηση της εξειδικευμένης προσφοράς μας στη διάγνωση και θεραπεία των στοματολογικών σας παθήσεων και ιδιαίτερα στην έγκαιρη διάγνωση των ανερχόμενων πιο πάνω λοιμώξεων. Αρχή μας είναι ότι κάθε στοματολόγος θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες συνεργασίες.

Συνεργασία με Νοσοκομεία

Η υπηρεσία μας, στη θέση της Διευθύντριας της Κλινικής Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής μας έχει δώσει την ευκαιρία στενής συνεργασίας με τα Νοσοκομεία, κυρίως, της Αττικής, ώστε να σας προσφέρουμε με ακρίβεια έγκαιρη και πρώϊμη διάγνωση των εκδηλώσεων ή των επιπλοκών στο στόμα από υποκείμενα γενικά νοσήματα. Ερύθημα, πχ., στη γλώσσα, μπορεί να μας υποψιάσει για την παρουσία αναιμίας από διάφορες αιτίες, όπως αιμορραγία από το γαστεντερικό και άλλα.

Ογκολογική Στοματολογία

Είμαστε εξειδικευμένοι να σας παρέχουμε υποστήριξη και ειδική φροντίδα, με στόχο να συμβάλλουμε στην επιτυχία της ογκολογικής θεραπείας σας και στη διατήρηση της «με την υγεία του στόματος συνδεόμενης ποιότητας της ζωής» σας .

Η Προεδρία μας στην Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας του Στόματος και οι διεθνείς θέσεις μας, όπως η εκλογή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Multidisciplinary Mediterranean Oncology Forum, η συμμετοχή μας στην Ομάδα των Ειδικών για τη Βλεννογονίτιδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υποστηρικτικής Φροντίδας στον Καρκίνο , η συνεργασία μας ως Συμβούλου στο Διεθνή Οργανισμό IMPAQTT αλλά και η ανάληψη της Προεδρίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ογκολογίας του Στόματος εγγυώνται την εξειδίκευσή μας στο χώρο της Υποστηρικτικής Ογκολογίας του Στόματος.

Εάν λαμβάνετε χημειοθεραπεία ή υποβάλλεστε σε ακτινοθεραπεία, που περιλαμβάνει την περιοχή του στόματος

Θα σας βοηθήσουμε να αποφύγετε τις τυχόν επιπλοκές, όπως είναι η επώδυνη βλεννογονίτιδα ή στοματίτιδα, μυκητιάσεις, έρπητα, βακτηριακές λοιμώξεις, και ουλορραγίες. Το καθαρό στόμα έχει μικρό κίνδυνο να αναπτύξει επιπλοκές. Τα καθαρά και υγιή ούλα δεν θα αιμορραγήσουν, ακόμη και όταν έχουν μειωθεί τα αιμοπετάλια λόγω της χημειοθεραπείας ή όταν λαμβάνουμε τις νέες, βιολογικές θεραπείες που λειτουργούν ως αναστολείς της αγγειογένεσης. Εάν εμφανίσετε στοματίτιδα, μπορούμε να σας ανακουφίσουμε και να μειώσουμε τη βαρύτητα της επιπλοκής αλλά και τον κίνδυνο να αναγκαστείτε να διακόψετε τη θεραπεία σας. Εφαρμόζουμε ειδικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Δείτε περισσότερα: Mucositis guidelines. Μπορούμε, επίσης, να σας βοηθήσουμε σημαντικά στην ειδική στοματίτιδα, που σχετίζεται με τους αναστολείς mTOR.

Εάν λαμβάνετε αντιαπορροφητική θεραπεία για τα οστά ή αναστολείς αγγειογένεσης

Εάν λαμβάνετε αντιαπορροφητική θεραπεία για τα οστά ή αναστολείς αγγειογένεσης, ( https://www.aaoms.org/docs/position_papers/mronj_position_paper.pdf?pdf=MRONJ-Position-Paper) θα σας βοηθήσουμε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος της οστεονέκρωσης των γνάθων. Εάν έχετε πόνο στο στόμα και τα δόντια αυτό μπορεί να υποδηλώνει αρχικό στάδιο ή κίνδυνο πιθανής ανάπτυξης της οστεονέκρωσης. Μπορούμε να διαγνώσουμε το πρόβλημα και σε περίπτωση αρχόμενης οστεονέκρωσης να αναστείλουμε την ανάπτυξη της αρχόμενης βλάβης. Η τιμητική και υπεύθυνη θέση μας στην Προεδρία της Ομάδας Μελέτης των Οστών μας δίνει τη δυνατότητα της συνεχούς ενημέρωσης στην ασυνήθη αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολη επιπλοκή.

Συνεργαζόμαστε με τους Οδοντιάτρους κα Δήμητρα Γαλίτη και κο Ευάγγελο Γαλίτη, οι οποίοι έχουν ειδική εμπειρία στην οδοντιατρική αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς. Δείτε περισσότερα στο οδοντιατρικό site .

Οδοντιατρική σε Ογκολογικούς Ασθενείς

Πριν την έναρξη της θεραπείας σας

Είμαστε εξειδικευμένοι να σας προσφέρουμε την κατάλληλη προετοιμασία του στόματος πριν την έναρξη της θεραπείας, ώστε να προληφθούν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας ή της ακτινοβολίας, όπως στοματίτιδες, φλεγμονές στα ούλα και τις γνάθους, ξηροστομία, οδοντικές τερηδόνες. Εφαρμόζουμε τα διεθνή πρωτόκολλα προετοιμασίας του στόματος πριν την έναρξη της ογκολογικής θεραπείας ώστε να διατηρήσετε την υγεία του στόματος τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας της θεραπείας σας. National Cancer Institute, patient version.

Σας παρέχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση στην εντατική στοματική υγιεινή, που απαιτείται για εσάς και συνεργαζόμαστε με τον ιατρό ογκολόγο σας για το κατάλληλο για εσάς σχέδιο της οδοντιατρικής θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, ελέγχουμε το στόμα και τα δόντια, σας παρακολουθούμε και σας ενισχύουμε στην στοματική υγιεινή. Αν παρουσιαστεί πόνος στο στόμα σχετιζόμενος με οδοντιατρικό πρόβλημα, έχουμε την απαραίτητη γνώση και θα επικοινωνήσουμε με τον ογκολόγο σας ώστε να αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή οδοντιατρική αντιμετώπιση, ανάλογα με το στάδιο και το είδος της χημειοθεραπείας ή της ακτινοθεραπείας σας. Συνεργαζόμαστε με τους οδοντιάτρους κα Δήμητρα Γαλίτη και κύριο Ευάγγελο Γαλίτη οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στην οδοντιατρική ογκολογία.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας σας

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, συμμετέχουμε στην ογκολογική ομάδα των γιατρών που σας παρακολουθούν. Σας ενισχύουμε στη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής με στόχο την πρόληψη των χρόνιων, απώτερων επιπλοκών του στόματος, όπως η ξηροστομία, η τερηδόνα, η ίνωση και ο περιορισμός της διάνοιξης του στόματος.

Με την τακτική οδοντιατρική εξέταση μπορούμε να συμβάλλουμε, ακόμη, στην πρώιμη αναγνώριση τυχόν οδοντιατρικών προβλημάτων, που μπορούν να υποκρύπτουν πιθανή ανάπτυξη οστεονέκρωσης των γνάθων, σε περίπτωση που λαμβάνετε αντιαπορροφητική θεραπεία για τα οστά. Σε συνεργασία με τους οδοντιάτρους κκ Δήμητρα Γαλίτη και Ευάγγελο Γαλίτη εφαρμόζουμε κατάλληλα πρωτόκολλα συντηρητικής θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Συμπερασματικά, υποστηρίζουμε την υγεία του στόματος και συμβάλλουμε στην διατήρηση της ποιότητας της ζωής σας κατά τη διάρκεια και μετά την ογκολογική σας θεραπεία.

Μέλημα μας είναι η όσο το δυνατή καλύτερη φροντίδα και περιποίηση των ασθενών μας. Στο στοματολογικό μας κέντρο εξειδικευόμαστε αποκλειστικά στην οδοντιατρική ογκολογία.