31ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS – Κλινικό Φροντιστήριο Οδοντιάτρων

Σας προσκαλούμε στο Κλινικό Φροντιστήριο Οδοντιάτρων, το οποίο για μία ακόμη χρονιά, διοργανώνει και φιλοξενεί η Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS  και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019, ώρα 9:00 – 10:30 πμ.

Το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, 2019 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Aθήνα.

Στο Κλινικό Φροντιστήριο Οδοντιάτρων με Προεδρείο τους κκ. Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη, Μαρία Μπομπολή, Ιωάννη Τζούτζα θα ενημερωθείτε για:

  • Τα νεώτερα δεδομένα στην επιδημιολογία, πρόληψη και θεραπεία της HIV λοίμωξης – Μ. Μπομπολή
  • Τη συμβολή του Οδοντιάτρου – Ε. Παπαδοπούλου
  • Τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου ποιότητας αποστείρωσης προσανατολισμένα στις απαιτήσεις της Οδοντιατρικής – Ι. Τζούτζας

Ευχαριστούμε θερμά, για τη συνεχιζόμενη και τιμητική υποστήριξη, τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Μ.Α. AIDS, κ. Μ. Λαζανά και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κα Μ. Γκίκα.

«Ευ ζην με ή χωρίς τον HIV» είναι το κύριο σύνθημα του 31ου Συνεδρίου, όπως αναφέρεται στο μήνυμα του προέδρου της Ε.Ε.Μ.Α.Α.  και της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Τίτλοι άλλων ιδιαίτερων θεμάτων, ανάμεσα σε πολλά σημαντικά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο για την κοινωνία, όσο και για τους επαγγελματίες υγείας και ειδικά για τους Οδοντιάτρους είναι:

  • Οδεύοντας προς την εξάλειψη του HIV
  • Επιστρέφοντας συνοδοιπόροι: HIV και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
  • HIV testing και self-testing

Στο φετινό συνέδριο τόσο η Οργανωτική όσο και η Επιστημονική Επιτροπή έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάρτιση ενός προγράμματος που θα καλύπτει τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της πρόληψης, της διάγνωσης και της αντιμετώπισης της HIV λοίμωξης. Στόχο αποτελεί η ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, ώστε να γίνουν κοινωνοί έγκυρων και επικαιροποιημένων γνώσεων, σε μια προσπάθεια για την άρση των προκαταλήψεων και την καταπολέμηση του στίγματος.

Το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με την HIV λοίμωξη, τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και την προστασία ευάλωτων ομάδων και μετακινούμενων πληθυσμών, σε ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών και σε πολίτες με υπευθυνότητα και ευαισθησία. Οι διοργανωτές τους καλούν να ενώσουν τα χέρια απέναντι στην ασθένεια, και να δώσουν δυναμικό παρόν.

Dr. Ourania Nicolatou Galitis
Dr. Ourania Nicolatou Galitis
Είμαι Στοματολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολούμαι με την ογκολογία στόματος.